1900

1905
Star Furniture Company, een fabrikant van hoogwaardige slaapkamersuites, opent zijn deuren in Zeeland, Michigan.

1909
Star Furniture Company wordt omgedoopt tot Michigan Star Furniture Company. Het bedrijf neemt Dirk Jan (D.J.) De Pree aan als kantoorklerk. De Pree is achttien jaar oud.


1910

1919
D.J. De Pree wordt benoemd tot directeur van Michigan Star Furniture Company.


1920

1923
Michigan Star Furniture Company wordt de Herman Miller Furniture Company wanneer D.J. De Pree zijn schoonvader Herman Miller overtuigt om de meerderheid van de aandelen van Michigan Star Furniture Company te kopen. De Pree wordt de eerste president van de Herman Miller Furniture Company, die reproducties van traditioneel huismeubilair blijft maken.

1927
D.J. De Pree richt de Herman Miller Clock Company op. Het klokkenbedrijf maakt klokken naar traditioneel ontwerp en voegt later ontwerpen van Gilbert Rohde toe.

Een werktuigbouwkundig monteur sterft tijdens zijn werk. De Pree bezoekt het gezin, waar de weduwe van de werktuigbouwkundig monteur poëzie voorleest die door haar man is geschreven. De Pree is diep ontroerd en verbindt zich ertoe alle medewerkers te behandelen als individuen met bijzondere talenten en mogelijkheden. Het verhaal van de werktuigbouwkundig monteur wordt onderdeel van het verhaal van Herman Miller.


1930

1930
Herman Miller wordt net als veel andere bedrijven bedreigd met faillissement tijdens de roerige jaren van de Grote Depressie. De Pree, die zoekt naar manieren om het bedrijf te redden, ontmoet Gilbert Rohde, een ontwerper uit New York, bij de showroom van Herman Miller in Grand Rapids. Rohde overtuigt De Pree om de focus te verleggen van traditioneel meubilair naar producten die beter geschikt zijn voor de wijzigende behoeften en levensstijlen van Amerikanen.

1933
Herman Miller maakt zijn debuut met de door Rohde ontworpen meubels op de Century of Progress-expositie in Chicago.

1937
D.J. De Pree draagt de Herman Miller Clock Company over aan zijn zwager, Howard Miller, die het omdoopt naar de Howard Miller Clock Company.

1939
Herman Miller opent een showroom in Chicago's Merchandise Mart.


1940

1942
The Executive Office groep, ontworpen door Gilbert Rohde, is de start van Herman Miller's intrede in de markt voor kantoormeubilair. EOG, dat modulair en veelzijdig is, is een voorloper van systeemmeubilair.

Herman Miller's showroom in Los Angeles opent zijn deuren.

Charles en Ray Eames worden door de marine te werk gesteld om lichtgewicht, gebogen multiplexbeenspalken te ontwerpen.

1944
Gilbert Rohde sterft; De Pree begint zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdontwerper.

1945
Na het lezen van een artikel in het tijdschrift Life over George Nelson en zijn Storage Wall, besluit D.J. De Pree hem aan te nemen als de allereerste ontwerpdirecteur.

1946
Het Nelson Office ontwerpt het gestileerde 'm'-logo en introduceert een nieuwe bedrijfsafbeelding voor Herman Miller.

De Nelson Platform Bench wordt geïntroduceerd.

De Molded Plywood Chair, Molded Plywood Lounge Chair, Molded Plywood Folding Screen en Molded Plywood Coffee Table van Eames worden geïntroduceerd.

New Yorks Museum of Modern Art installeert een kleine tentoonstelling genaamd 'New Furniture Designed by Charles Eames', de eerste meubelshow voor één ontwerper van het museum.

Nelson en De Pree rekruteren Charles en Ray Eames in de Herman Miller-familie.

1947 
Herman Miller verkrijgt exclusieve markt- en distributierechten voor de bekroonde gebogen multiplexproducten van het Eames-koppel. Deze rechten worden verkregen van de Evans Products Company of Grand Haven, Michigan, die de productierechten houden.

1948
Herman Miller publiceert en verkoopt een gebonden productcatalogus met een harde kaft, geschreven door George Nelson en ontworpen door het Nelson Office. De catalogus verduidelijkt Herman Miller's filosofie en principes over bedrijven en ontwerp. Er wordt aangenomen dat dit de eerste keer is dat een meubelcatalogus wordt verkocht in plaats van gratis verspreid. Het wordt al snel een collector's item.

Herman Miller introduceert een koffietafel met een glazen blad, die is ontworpen door Isamu Noguchi.

1949
De fabricage van gebogen multiplex verhuist van the Grand Haven, Michigan, een productielocatie van Evans Products, naar een productiefaciliteit van Herman Miller in Zeeland. In Venice, Californië wordt een nieuwe fabriek geopend, die later de Eames Studio wordt.


1950

1950
Herman Miller wordt het eerste bedrijf in Michigan dat het Scanlon Plan toepast, een programma voor participatief management en het delen van winst, ontwikkeld door Dr. Carl Frost.

Herman Miller introduceert Eames Molded Fiberglass Chair, de eerste in zijn soort ter wereld, Eames Storage Units en Wire Base Low Table, allemaal ontworpen door Charles en Ray Eames.

1951
Herman Miller begint zijn lange samenwerking met Alexander Girard, een bekende kleurenkunstenaar en textielontwerper.

De Eames Elliptical Table wordt geïntroduceerd.

1952
Girard leidt de nieuw gevormde textieldivisie van Herman Miller.

De Nelson Bubble Lamps worden geïntroduceerd.

1953
De Girard-behangstoffen en de Eames Hang-It-All worden geïntroduceerd.

1954
De Nelson Pedestal Tables en de Eames Sofa Compact worden geïntroduceerd.

1955
De verkoop van Eames Storage Units wordt gestaakt. Deze zullen in 1998 opnieuw worden geïntroduceerd.

De verkoop vanEames Molded Plywood Folding Screen wordt gestaakt. Deze zal in 1994 opnieuw worden geïntroduceerd.

Nelson Coconut Lounge Chair wordt geïntroduceerd.

1956
Eames Lounge Chair en Ottoman worden geïntroduceerd op de Amerikaanse nationale televisie (The Today Show). De stoel zal een zichtbaar symbool van de kwaliteit en innovatie van Herman Miller worden.

Nelson Marshmallow Sofa wordt geïntroduceerd.

1957
De verkoop van Eames Molded Plywood Chair, Molded Plywood Lounge Chair en Molded Plywood Coffee Table wordt gestaakt. Deze zullen in 1994 opnieuw worden geïntroduceerd.

Herman Miller begint zijn producten te verkopen op de Europese markt.

1958
Robert Propst, uitvinder en leraar, wordt adviseur van Herman Miller.

Herman Miller begint met de bouw van zijn hoofdkantoor in Zeeland. George Nelson is de hoofdarchitect. In Venice, Californië wordt een nieuwe fabriek en in San Francisco wordt een showroom geopend.

De Eames Aluminium Group Chairs worden geïntroduceerd.

1959
Nelson's Comprehensive Storage System (uitgebreide opslagsysteem), dat verticale ruimte gebruikt om woonruimte vrij te maken, wordt geïntroduceerd.


1960

1960
De Herman Miller Furniture Company wordt ingebonden en omgedoopt tot Herman Miller, Inc. De onderzoeksdivisie van Herman Miller, die later de Herman Miller Research Corporation zal worden, wordt in Ann Arbor, Michigan, geopend als een volledige dochteronderneming. Robert Propst wordt president.

De Eames Walnut Stools worden geïntroduceerd. De serie wordt in 2023 omgedoopt tot Eames Turned Stool, wanneer de krukken ook beschikbaar komen in gezwart essenhout.

1961
De winkel van Herman Miller in textiel en accessoire, de Textiles and Objects Shop (ook bekend als T & O), wordt geopend in New York City. Deze zal in 1967 haar deuren sluiten.

De verkoop van Eames Hang-It-All wordt gestaakt. Deze zal in 1994 opnieuw worden geïntroduceerd.

1962
Hugh De Pree, zoon van D.J., neemt de leiding over van Herman Miller, Inc. als president en directeur. D.J. wordt voorzitter van de Raad van Bestuur.

Eames Tandem Sling Seating wordt geïntroduceerd en geïnstalleerd op O'Hare Airport in Chicago.

1964
Robert Propst en George Nelson werken samen aan de eerste prototypes van Action Office 1, een groep vrijstaande meubelstukken die zullen evolueren tot het Action Office-systeem.

De verkoop van Eames Elliptical Table wordt gestaakt. Deze zal in 1994 opnieuw worden geïntroduceerd.

Nelson Sling Sofa wordt geïntroduceerd. Eames Segmented Base Tables worden geïntroduceerd.

1965
De verkoop van de Marshmallow Sofa wordt gestaakt. Deze zal in 1999 opnieuw worden geïntroduceerd.

1966
Met bijna 150 dealers heeft Herman Miller zijn aanwezigheid uitgebreid naar Centraal- en Zuid-Amerika, Australië, Canada, Europa, Afrika, het Verre Oosten, Scandinavië en Japan.

1967
De verkoop van de Nelson Platform Bench wordt gestaakt. Deze zal in 1994 opnieuw worden geïntroduceerd.

In Zwitserland introduceert Herman Miller de Panton Chair, een volledig kunststof stoel in één vorm, die tot 1975 wordt verkocht.

1968
Herman Miller introduceert Action Office 2, 's werelds eerste open modulaire systeem van panelen voor het bevestigen van componenten. Het systeem, ontworpen door Robert Propst en Jack Kelley, wordt AO genoemd en zal een revolutie teweegbrengen in kantoorontwerp en een hele nieuwe industrie creëren.

Het boek van Robert Propst, The Office: A Facility Based on Change, wordt gepubliceerd.

Eames Chaise wordt geïntroduceerd.

1969
D.J. De Pree treedt af als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hugh De Pree wordt de nieuwe voorzitter.

Herman Miller, United Kingdom, wordt gevormd. Het heeft verkoop- en marketingverantwoordelijkheden in het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië.

Eames Soft Pad Group wordt geïntroduceerd.


1970

1970
Herman Miller, Inc. biedt zijn aandelen publiekelijk aan. Het Eames Office ontwerpt het aandelencertificaat.

Herman Miller opent een nieuwe fabriek in Bath, Engeland.

1971
Herman Miller betreedt de gezondheids-/wetenschapsmarkt met de introductie van het Co/Struc-systeem, dat ontstond op basis van een concept van Bob Propst uit de jaren '60.

1973
De verkoop van de Noguchi Coffee Table wordt gestaakt. Deze zal in 1984 opnieuw worden geïntroduceerd.

1974
Rapid Response wordt het eerste snelle-verschepingsprogramma in de industrie.

Chadwick Modular Seating, ontworpen door Don Chadwick, wordt geïntroduceerd.

1975
Een belangrijke tentoonstelling, 'Nelson, Eames, Girard, Propst: The Design Process at Herman Miller' gaat van start in de Walker Art Center in Minneapolis.

1976
Star Industries, later omgedoopt tot Integrated Metal Technology, wordt een dochteronderneming van Herman Miller. Gebouw C wordt toegevoegd aan Main Site op het hoofdkantoor van het bedrijf.

Herman Miller introduceert de Ergon Chair, wat de het begin vormt van een nieuw tijdperk van ergonomische stoelen.

The Design of Herman Miller, van Ralph Caplan, wordt gepubliceerd door de Whitney Library of Design.

1979
Herman Miller opent het Facility Management Institute in Ann Arbor, Michigan, dat een bijdrage levert aan het oprichten van de beroepsgroep van faciliteitenbeheer.


1980

1980
Er wordt een nieuwe stoelenfabriek in Holland gebouwd. De fabriek van gebouw B wordt een kantoorruimte.

Hugh De Pree treedt af. Max De Pree, de jongste zoon van DJ, wordt voorzitter en CEO.

1981
Burdick Group, ontworpen door Bruce Burdick, wordt geïntroduceerd.

De verplaatsbare wanden van V-Wall worden geïntroduceerd.

Herman Miller's Energy Center start met het verbranden van afval om elektriciteit op te wekken, zowel elektrisch als met stoom, om de productiefaciliteit van honderdduizend vierkante meter van het bedrijf te voeden.

1982
Tradex, Inc. wordt een dochteronderneming van Herman Miller en levert gemakkelijk te verkrijgen werkstations, opbergkasten en stoelen. De naam wordt later gewijzigd naar Phoenix Designs en daarna naar Miller SQA.

Vaughan Walls, Inc. een fabrikant van beweegbare, modulaire wanden, wordt een dochteronderneming van Herman Miller.

1983
Een speciale aandelenuitgifte voor werknemers zorgt ervoor dat alle werknemers van Herman Miller aandeelhouders worden.

1984
Herman Miller opent faciliteiten in Engeland en Frankrijk.

De Equa Chair, het Ethospace-systeem en de Eames Sofa worden geïntroduceerd.

1985
Milcare, een volledige dochteronderneming, wordt gevormd uit de Health/Science Division van het bedrijf, die begon in 1971. De naam wordt in 1999 gewijzigd in Herman Miller for Healthcare.

Het Worldesign Congress benoemt Charles Eames tot 'The Most Influential Designer of the Century' en Action Office tot 'The Most Significant Design' sinds 1960.

Nieuwe dealers in Korea, Maleisië en Australië worden geopend.

Herman Miller Research Corporation publiceert The Negotiable Environment.

1986
George Nelson overlijdt.

De Custom Choices Division wordt opgericht om niet-standaard producten te bieden.

De constructie van de Design Yard in Holland, Michigan, begint.

1987

Max De Pree treedt af. Dick Ruch wordt benoemd tot CEO van Herman Miller, de eerste persoon buiten de familie De Pree die deze functie bekleedt.

Meubels van de Newhouse Group, ontworpen door Tom Newhouse, worden geïntroduceerd.

1988
Ray Eames overlijdt.

Max De Pree publiceert Leadership is an Art.

Ergon 2 Chairs worden geïntroduceerd.

1989
De Equa Chair wint een Design of the Decade-prijs van het tijdschrift Time.

Medewerkers van Herman Miller richten het Environmental Quality Action Team (EQAT) op dat milieuprogramma's in het hele bedrijf gaat coördineren.


1990

1990
Meridian wordt een dochteronderneming van Herman Miller.

Herman Miller is de enige fabrikant van kantoormeubilair die een van de oprichters is van de Tropical Forest Foundation. Andere oprichters zijn Caterpillar, de Audubon Society en Bank of America.

D.J. De Pree sterft.

1991
Action Office Series 3 wordt geïntroduceerd.

Herman Miller lanceert zijn Supplier Diversity Program om zakelijke kansen te vergroten voor bedrijven van minderheden en vrouwen.

1992
J. Kermit Campbell wordt de vijfde CEO en president van Herman Miller.

Herman Miller UK verdient een ISO 9002-registratie.

1993
Herman Miller is een van de oprichters van de U.S. Green Building Council en is de enige fabrikant van kantoormeubilair onder de oprichters.

Alexander Girard sterft.

Herman Miller start met het gebruik van kersen- en walnoothout uit duurzame bronnen in plaats van bedreigd palissanderhout voor de Eames Lounge Chair en Ottoman.

Herman Miller en Meridian verdienen ISO 9001-registraties.

De eerste milieuconferentie van het bedrijf wordt gehouden.

1994
Herman Miller keert terug op de markt voor woonmeubilair met de lancering van Herman Miller for the Home. Het aanbod bevat zowel nieuwe ontwerpen als opnieuw geïntroduceerd modern klassiek meubilair uit de jaren '40, '50 en '60.

De Herman Miller GreenHouse ontvangt de Pioneer Award van de U.S. Green Building Council (USGBC). De criteria die worden gebruikt voor de GreenHouse vormen de basis voor het certificeringsprotocol van USGBC's LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Herman Miller koopt Righetti, een volledige dochteronderneming in Mexico.

Herman Miller wordt door het tijdschrift Fortune uitgeroepen tot een van de tien meest milieuvriendelijke bedrijven van het land.

Herman Miller, Inc. introduceert de Aeron Chair en het Museum of Modern Art in New York voegt deze toe aan de designcollectie van de 20e eeuw.

Herman Miller ontvangt de Environmental Achievement Award 1993 van de National Wildlife Federation voor zijn toewijding aan milieubehoud.

1995
De website van Herman Miller, www.hermanmiller.com, gaat live.

Max De Pree treedt terug uit de Raad van Bestuur. J. Kermit Campbell treedt af als directeur. Mike Volkema wordt directeur.

De Ergon 3-, Equa 2- en Ambi-stoelen worden geïntroduceerd.

1996
Herman Miller begint met het implementeren van TPS (Toyota Production System) "lean" productietechnieken.

Miller SQA ("eenvoudig, snel, betaalbaar") begint met de productie.

1997
Herman Miller en Geiger Brickel, een in Atlanta, Georgia gevestigde fabrikant van hoogwaardig houten opbergmeubilair en stoelen, gaan een strategische verkoopalliantie aan.

1998
Herman Miller for the Home introduceert Meinecke-tapijten en breidt zijn aanbod aan klassiekers uit door toevoeging van Eames Storage Units en kussens, gordijnen en tafellopers in textiel, ontworpen door Alexander Girard.

Meridian, Milcare, Miller SQA, Coro en Performis, vroegere dochterondernemingen, worden onderdeel van Herman Miller, Inc. Milcare wordt Herman Miller for Healthcare.

1999
Herman Miller introduceert Caper-stoelen en toont het Resolve-systeem op NeoCon.

Herman Miller for the Home introduceert de Goetz Sofa en herintroduceert de Nelson Marshmallow Sofa.

De Aeron Chair wint een Design of the Decade-prijs van het tijdschrift Business Week en de Industrial Designers Society of America (IDSA).

Herman Miller neemt Geiger Brickel over.


2000

2000
Herman Miller RED wordt gelanceerd, een online onderneming die zich richt op het voorzien in de behoeften van kleine bedrijven op het gebied van kantoormeubilair. Grootschalige verschuivingen in de wereldwijde economie maken de sluiting van het bedrijf nodig in 2001.

De Eames Molded Plywood Chair wordt uitgeroepen tot 'design of the century' door het tijdschrift Time.

2001
Het Herman Miller Resolve-systeem wordt toegevoegd aan de permanente collectie van het Museum of Modern Art en aan de collectie van het Brooklyn Museum of Art.

Het DOT-programma (Design on Textile), waarmee klanten hun werkomgeving kunnen aanpassen, wordt geïntroduceerd.

2002
Herman Miller's C-1-renovatie van het hoofdkantoor ontvangt een Gold LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Green Building-certificering, slechts de tiende landelijke Gold-benoeming.

Herman Miller introduceert PostureFit, een belangrijke ergonomische doorbraak in zitten.

2003
Herman Miller introduceert de Mirra Chair, het eerste kantoormeubel dat vanaf het begin is ontwikkeld volgens de cradle-to-cradle-principes.

De Herman Miller MarketPlace ontvangt een Gold LEED-certificering. Op dat moment is het een van minder dan een tiental gebouwen die landelijk deze onderscheiding hebben gekregen.

2004
Herman Miller ontvangt de GreenGuard Indoor Air Quality-certificering voor de meeste van zijn producten.

Brian Walker wordt president en CEO.

2005
Herman Miller introduceert de Celle Chair, ontworpen door Jerome Caruso en vervaardigd met "groene" energie.

Herman Miller introduceert Babble, een bekroonde oplossing voor geluidsbeheer voor vertrouwelijke gesprekken.

2006
Herman Miller introduceert de energiezuinige Leaf Personal Light, ontworpen door Yves Béhar.

Herman Miller voltooit de constructie van zijn Europese hoofdkantoor, VillageGreen, in Chippenham, Engeland. Dat ontwerp ontvangt een beoordeling van 'Uitstekend' van Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) uit het Verenigd Koninkrijk.

Herman Miller onthult My Studio Environments. Ontworpen door Doug Ball, is dit het eerste open kantoorsysteem volgens het cradle-to-cradle-protocol van McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC) en de criteria van Herman Miller's Design for the Environment (DfE).

2007
Herman Miller investeert in twee fabrieken en een nationaal hoofdkantoor in China, en kiest Ningbo als locatie voor zijn productieactiviteiten en Shanghai als hoofdkantoor.

2008
Herman Miller neemt Brandrud Furniture, Inc. over, een in Seattle gevestigde fabrikant van meubilair voor de gezondheidszorg.

Herman Miller introduceert de Embody Chair, die is ontworpen door Jeff Weber en de overleden Bill Stumpf.

Herman Miller International introduceert het Sense-bureausysteem, dat is ontworpen door Daniel Korb.

2009
Herman Miller introduceert de Setu Chair, die is ontworpen door Studio 7.5.

Herman Miller past de principes van het Herman Miller Performance System toe op het werk van zijn dealers om de installatietijd te verkorten.

Herman Miller neemt Nemschoff, Inc. over, een in Sheboygan gevestigde fabrikant van hoogwaardige, toonaangevende meubels voor de gezondheidszorg.


2010

2010
Herman Miller introduceert de Sayl Chair, ontworpen door Yves Béhar.

Herman Miller opent een winkel in Tokio.

Herman Miller wordt het eerste bedrijf in de meubelindustrie en een van de eerste bedrijven in de wereld die 100 procent van zijn faciliteiten voedt met 100 procent hernieuwbare energie.

Herman Miller neemt Colebrook Bosson Saunders (CBS) over, een in Londen gevestigde wereldwijde leider op het gebied van ergonomische werkinstrumenten.

Herman Miller introduceert het Compass System voor patiëntenkamers, ontworpen door Gianfranco Zaccai en een team bij Continuum.

2011
Herman Miller introduceert Canvas Office Landscape. Aan het ontwerp hebben verschillende ontwerpers bijgedragen, waaronder Jeffrey Bernett en Nicholas Dodziuk van CDS in New York, die voorbouwen op het eerdere werk van Douglas Ball en Joey Ruiter.

Herman Miller wordt de exclusieve distributeur in de VS en Canada voor Magis en Mattiazzi, beide Italiaanse firma's die bekend staan om hun eigen ontwerpen en geavanceerde vakmanschap.

'Merchants of Virtue' wordt gepubliceerd. Het boek is geschreven door de onafhankelijke journalist Bill Birchard en verkent de oorsprong van de duurzaamheidsinspanningen van Herman Miller.

2012
Herman Miller lanceert opnieuw een portfolio van producten waarin gemoderniseerde klassiekers worden gecombineerd met nieuw werk van hedendaagse ontwerpers, waaronder archiefontwerpen en nieuwe moderne ontwerpen.

Herman Miller introduceert Molded Wood Chairs van Charles en Ray Eames.

Herman Miller voltooit de overname van de Aziatische kantoormeubelfabrikant POSH.

2013
Herman Miller neemt Maharam Fabric Corporation over, een wereldwijde ontwerper en leverancier van hoogwaardig interieurtextiel voor commerciële, gezondheidszorg- en residentiële interieurs.

Herman Miller introduceert Mirra 2, de nieuwste vooruitgang op het gebied van hoogwaardige stoelen.

Herman Miller herintroduceert in samenwerking met het Eames Office de Eames Molded Plastic Chair in glasvezel, gebruikmakend van hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van milieugevoelige materiaalchemie en productieprocessen.

Herman Miller onthult Living Office, een mensgerichte integratie van tools en producten die werk mogelijk maken en een meer natuurlijke, wenselijke en productieve werkomgeving creëren.

Herman Miller introduceert Locale, ontworpen door Sam Hecht en Kim Colin van Industrial Facility. Locale maakt het mogelijk om werkbuurten te creëren in kantoortuinen.

Herman Miller introduceert Public Office Landscape, een systeem van oppervlakte-, opberg- en zitcomponenten waarmee mensen zich vrij kunnen bewegen tussen gesprekken en taken. Ontworpen door Yves Béhar en zijn team bij fuseproject.

2014
Herman Miller kondigt Earthright aan, een nieuwe duurzaamheidsstrategie die voortbouwt op meer dan 50 jaar leren en inzet op milieugebied.

Herman Miller onthult een Healthcare Living Office, een modulaire, mensgerichte benadering van zorgomgevingen waarmee zorgverleners die in een zorgsysteem werken hun methoden, hulpmiddelen en ruimtes kunnen aanpassen.

Herman Miller introduceert Renew zit-sta-tafels.

Herman Miller neemt Design Within Reach over, de grootste retailer van authentieke, moderne meubels en accessoires ter wereld om de groei in het consumentenkanaal te stimuleren.

Herman Miller introduceert de Environmental Product Declaration (EPD), die de duurzaamheidsinformatie van een product verschaft, zodat mensen weloverwogen aankoopbeslissingen kunnen nemen.

2015
Herman Miller lanceert Metaform Portfolio, ontworpen door Studio 7.5. - een flexibel en modulair systeem van blokken gemaakt van overvloedig beschikbaar, milieubestendig en recyclebaar materiaal.

Herman Miller opent PortalMill, een 1,5 hectare grote productie- en kantoorruimte in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe faciliteit verbetert de efficiëntie en distributiemogelijkheden van het bedrijf in het VK, Europa en het Midden-Oosten.

2016
Herman Miller opent zijn flagship store op 251 Park Avenue in New York. Het 5500 vierkante meter grote pand met een winkel, een showroom en kantoorruimte is gevestigd bij de eerste Herman Miller-winkel in Noord-Amerika.

Herman Miller gaat een strategisch partnerschap aan met NaughtOne, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in gestoffeerde zachte stoelen en andere samenwerkingsproducten.

Herman Miller introduceert de Keyn Chair Group, een reeks vergader- en bijzetstoelen.

Herman Miller lanceert Exclave, een reeks producten die worden gebruikt om samenwerkingsomgevingen in het hele kantoorlandschap te creëren. Ontworpen door Continuum.

Nemschoff lanceert een aanzienlijke uitbreiding van Nemschoff Classics, stukken die zijn geïnspireerd op mid-century ontwerpen die ooit deel uitmaakten van het woonaanbod van het bedrijf.

2018
President-directeur Brian Walker treedt terug.

Herman Miller benoemt Andi Owen tot president-directeur.

Herman Miller neemt een belang in HAY, een leider in break-out meubilair in Europa en Azië. Daarbij worden ook de merkrechten in Noord-Amerika verkregen.

Herman Miller neemt Maars Living Walls over.

Herman Miller introduceert Overlay, een systeem van vrijstaande, verplaatsbare wanden ontworpen door Ayse Birsel en Bibi Seck; de DoubleFrame-tafel, ontworpen door Michael Anastassiades; de Lispenard Sofa Group, ontworpen door Neil Logan; Canvas Vista-systeem, ontworpen door Joey Ruiter; en de Cosm-stoel, ontworpen door Studio 7.5.

2019
Herman Miller verwerft een meerderheidsbelang in HAY.

Herman Miller verwerft de resterende aandelen van NaughtOne.


2020

2020
Andi Owen ondertekent de CEO Action Pledge for Diversity and Inclusion™.

Herman Miller en Logitech G introduceren de Embody-gamingstoel.

Herman Miller vergroot zijn retailvoetafdruk door winkels te openen in grote steden in Noord-Amerika.

Herman Miller introduceert de OE1 Workspace Collection, ontworpen door Industrial Facility.

2021
Herman Miller neemt Knoll, Inc. over, waardoor de duidelijke leider op het gebied van modern design ontstaat.

Herman Miller en Knoll kondigen een nieuwe bedrijfsnaam aan: MillerKnoll.

Herman Miller introduceert een nieuwe duurzame textielcollectie, met stof die volledig is gemaakt van gerecycled en uit de oceaan weggehouden plastic en toonaangevend biologisch afbreekbaar polyester dat voor 100% is gerecycled na consumentengebruik.

Herman Miller maakt bekend dat de volledige portfolio van de Aeron-stoel uit de oceaan weggehouden plastic zal bevatten.

Herman Miller wordt de exclusieve fabrikant van de winnaar van de stoelenontwerpwedstrijd van het Nationaal Museum van Noorwegen, de Portret-stoel van Andreas Engesvik.

Herman Miller herintroduceert Modular Seating van Wilkes.

Herman Miller verlaat de Merchandise Mart en opent een winkel, showroom en expositieruimte in de buurt Fulton Market in Chicago, Illinois.

Herman Miller introduceert de Comma-zitmeubelcollectie van Michael Anastassiades en de Revenio-textielcollectie.

2022
Herman Miller introduceert de Eames 2500 Series Desk, brengt de Cube Sofa Group en de Cane Bench van George Nelson opnieuw uit en lanceert de Eames Molded Plastic Chair, gemaakt van 100 procent gerecycled plastic.

De Herman Miller x HAY-collectie komt op de markt. De collectie omvat nieuwe kleuren en materialen voor acht Eames-ontwerpen, waaronder de Eames Molded Plywood Chair, Molded Plastic Shell Chair, Wire Chairs, Wire Base Low Table, Universal Base Round Table en Hang-It-All, allemaal geselecteerd door Mette en Rolf Hay.

Herman Miller introduceert de Zeph Chair van Studio 7.5, de Pronta Stacking Chair en de Vantum Chair voor gaming.

2023
Herman Miller introduceert de Passport Work Table, naast de Girard Environmental Enrichment-posters, die de ontwerpen van Alexander Girard benadrukken in een nieuw formaat, en de Asari Chair, ontworpen door Naoto Fukasawa.

Herman Miller viert de honderdste verjaardag van zijn merknaam.